blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG quit
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
QuIT



Sector Event - Xbox360 Gameshow
pridal QuIT 28.5. 2006 o 0:02

Už od nepamäti internetu sa mnoho ľudí stretáva na svojich obľúbených weboch. Niektorí surfujú s účelom získania potrebných informácii, niektorí bezhlavo blúdia, iní chodia komunikovať s ďalšími užívateľmi internetu o veciach, ktoré ich bavia, ktorým sa venujú, či na ktoré majú práve náladu. Mnoho z nich sa týmto spôsobom zblíži a vytvárajú sa priateľstvá na diaľku, tzv. instant friends, pričom v drvivej väčšine prípadov sa dotyční nikdy nezhliadnu naživo. Nie je to tým, že by nezáležalo jednému na druhom, či nemali medzi sebou silné priateľské puto. Všetko je to o príležitosti stretnúť sa. A práve toto vám váš obľúbený herný portál Sector.sk umožnil.

Prvá akcia tohoto rázu s patričným názvom - Sector Event s podtitulom Xbox360 Gameshow - sa konala 27.05.2006 v predajni Tokame na Obchodnej 2 v Bratislave. Začiatok akcie bol v 11:00 a predpokladaný koniec o 18:00. Turnaj bol ohlásený na 13:00, no kôli technickým doladeniam sa konal o hodinu neskôr (pre menej intel. kvocientových o 14:00). Vstup a občerstvenie zdarma, čiže vítaní boli naozaj všetci nad 15 rokov, čo bola minimálna hranica veku priepustnosti na Event zapríčinená vekovým ratingom hier.

Určené priestory v podzemí predajne Tokame boli rozdelené do 2 veľkých hracích miestností (1 pre turnaj a 1 demo miestnosť) a vstupnej haly oddeľujúcej ich od seba navzájom. Tá poslúžila na uvítanie všetkých Sectorákov, o čo sa na 100% postaral zväčša Blade, posila Sectoru z ďalekého východu (KE), s jeho vtipnými hláškami a chúťkami zbaliť predvádzacie PSP, NDS, hry + všetko v dosahu rúk do predom strategicky (a hlavne nenápadne) pripravenej cestovnej tašky:). Pomimo toho plnila hala účel na dodatočnú registráciu na turnaj a neskôr i na priebežné výsledky, čo bolo Fendiho úlohou - zvádzať nekompromisný boj s perom na papierovej ploche v záujme spravodlivého konca turnaja. V boji zvíťazil pochopiteľne Fendi (i keď našlo sa aj pár pesimistov), za to koniec turnaju skončil paradoxom, ktorý si priblížime neskôr.

V demo miestnosti figurovalo 5 Xboxov360 napojených na LCD televízory značky Samsung v takomto priestorovom rozpoložení: hlavný predvádzací Xbox na plazme s najväčšou uhlopriečkou a zvukovou sústavou 5.1 od Logitech na protiľahlej stene k stene vchodovej a po dve 360-ky na ostatných 2 stenách s posedením uprostred. Všetky slúžili pre verejnosť k vyskúšaniu nových či starších hier, ktoré boli ohlásené v úvodnom článku + ďalšie navyše, prípadne niektorých diem na pripravované horúce novinky (za zmienku stoja hlavne Test Drive Unlimited a Lost Planet, ktoré dokázali na seba upútať celé obecenstvo). Prevažne v týchto priestoroch ste sa mohli vynadívať zväčša na Savera a Riša. Členovia sekty Sector mali oranžové tričká s nápisom Sector na odčlenenie sa od davu, ktoré Rišo vôbec nepotreboval, pretože ten vyčnieval sám o sebe, čo do hovoreného slova, to do... vyšky:). Títo dvaja zarytí flejmisti dohliadali na celý priebeh diania v spomínanej demo miestnosti, čiže na to, aby si propagované hry mohol vyskúšať naozaj každý, nie len prví "prilepení" návštevníci, či na zodpovedanie všetkých vašich otázkok (aj originálne otázky typu "Čau, čo ty tu?" si zväčša našli odpoveď). Pred schylovaním k už 14-tej hodine sa chytili slova Beholder so Spacejunkerom, ktorí si zobrali na starosť priebeh celého turnaja (pripravovali pôdu pre Fendiho perovú bitku) a ešte pred jeho samotným začatím predviedli na spomínanom hlavnom projekčnom Xboxe360 užitočné tipy a triky hier, ktorých sa turnaj týkal. Mohli ste zhliadnuť názorné príklady, ako sa ovláda Dead or Alive 4, ale aj ukážkové prípady, čo sa naopak nemá robiť pri hraní Burnoutu (brzdiť a vyhýbať sa súperom).

Pomaly sa dostávame k miestnosti určenej pre samotný lákavý turnaj. 6 nablískaných bielych Xboxov, pripravených oddane slúžiť, čakalo na svojich pánov v boji ochotných riskovať svoje virtuálne životy na ceste za 1.cenou, ktorá by zatemnila zdravé myslenie nejednému trénovanému hráčovi - Nintendo DS. Súťaže sa zúčastnilo celkom 12 hráčov (vlastne 11.5, pokiaľ berieme do úvahy handicap jedného súťažiaceho - pravú ruku v sadre), ktorí boli rozdelení do A a B skupín. Postupne sa odohrávali hry Ghost Recon 3 (multiplayer free for all na 10min), Burnout (najlepší time okruhu) a Dead or Alive 4 (survival mód proti AI), kde boli jednotlivcom udelované body za umiestnenie vo výsledných tabulkách hier. Na základe sčítaných bodov prví traja z A a B postúpili do záverečnej skupiny, v ktorej to už začalo prituhovať. Postupujúci to mali v ďalšom kole o čoši ťažšie. Tentokrát sa začínalo od konca, čiže po preverení klavírnych schopností prstov v DOA 4 nastúpilo citlivé a milimetrové ovládanie v niekoľko sto kilometrových rýchlostiach Burnoutu, a celé to uzatváral otvorený súboj všetkých hráčov v Ghost Recone 3 (tentoraz sa hral na 5min). Atmosféra pomaly hustla a súťažiaci začali byť čoraz viac a viac nervóznejší, čo sa niekedy prejavilo aj na ich koncentrácii a pritrafila sa nejaká tá zbytočná chybička. Po opakovanom sčítaní bodov vzrástli 2 finalisti (1.5, pokiaľ stále počítame ten handicap;)), Sectoráci s nickmi Pitchaman a Michachal, na ktorých čakalo záverečné prekvapenie turnaja...

"Dámi a páni, pripravte sa na nezabudnuteľný zážitok. Skutočný boj o skutočné víťazstvo, v takmer skutočnom boxe Fight Night: Round 3!"

Na finálny súboj poslúžil hlavný predvádzací Xbox360 v demo miestnosti, kde zavládlo napäté ticho, všetky pohľady smerovali na jeden plazmový Samsung, nebolo cítiť nič iné okrem prenikavého zápachu blížiaceho sa boja a na finalistoch sa začal prejavovať najzákladnejší ľudský inštinkt - prežiť! Poslední rivali si mohli vybrať boxeristu podľa sympatii - Pitchamanovi padol do oka drsný "King Kong", Michachal stavil na nedbalú eleganciu "Chlpatej Hrude".

Zaznel GONG a hráčske priateľstvo išlo bokom. Na city v tom momente nebol čas, úplne ich zatienil vriaci adrenalín v krvi a vŕzgajúca sádra na ruke Michachala. King Kong zvádzal s Chlpatou Hruďou rovnocenný súboj, údery sa rozdávali a prijímali na každej strane s príslušnými ováciami obecenstva, dopady pästí na protivníka revali zo zvukovej sústavy na celú miestnosť, no zrazu to celé utíchlo. King Kong... padá k zemi. Dokáže vstať a bojovať ďalej? Samozrejme! Pitchamanove odhodlanie bolo natoľko veľké, že to postavilo King Konga znova na nohy. Ovácie pubilka stupňovali a sily oboch boxeristov ubúdali. Každú chvíľu mal prísť víťazný úder, no do posledného okamžiku sa nevedelo, od koho príde. Napätie vyvrcholilo v momente, keď sa na zemi ocitla Chlpatá Hruď. Stihla sa však včas pozviechať a za pár chvíľ zasadiť rázny úder súperovi, pre ktorého to bol však ten posledný. King Kong znovu padá k zemi. Víťaz je jasný - Chlpatá Hruď alias Michachal!
Je to k neuvereniu, ale Michachal naozaj zvíťazil nad všetkými s jednou rukou v sadre, čo mu spôsobovalo aj mierne bolesti. Dokonca sa na internete objavili špekulácie, že na budúcom Evente plánuje Michachal vytvoriť nový Guinessov rekord a vyhrať s oboma rukami zlomenými. Držíme palce.

Každopádne víťazovi gratulujeme a želáme čo najviac príjemne strávených hodín pri hraní Nintenda DS. Zúfať nemuseli ani súťažiaci na 2. a 3. mieste, ktorí boli odmenení takisto vecnými cenami - rôznym príslušenstvom väčšinou k handheldom. No a nakoniec čierne tričká Sector Online Entertainment získal každý zúčastnený na turnaji, čo bola tiež veľmi pekná náplasť na rany z porážky.
Zhruba o 18:00 Beholder ochotne odovzdal ceny, nastalo záverečné fotenie finalistov a semifinálovej šestky, čo predstavovalo aj záver samotného Sector Eventu - Xbox360 Gameshow.

Myslím, že sa celé podujatie môžeme vyhlásiť za veľmi vydarené a úspešné. Zo začiatku síce bolo poznať, že sa jedná o prvú skúšobnú akciu, hlavne po organizačnej stránke, no ľudský faktor v tomto prípade neznamenal najslabší článok celku, ba naopak stavebný kameň celého dňa, za čo musíme poďakovať hlavnej organizačnej zložke Beholderovi, maskotovi Rišovi a samozrejme sponzorovi Yetimu. Saverovi patrí všeobecná chvála, bez neho by sa to nikdy nekonalo, no bez ostatných členov redakcie by to nemalo tú správnu a skvelú atmosféru. Sectorákov prišlo tak akurát na tú pravú zábavu s možnosťou pokecať s niektorým z instantných znamich bez tlačenice či paniky. Všetci, ktorí prišli, sa na 101% zabavili a tí, ktorí z nejakého dôvodu chýbali, môžu len a len ľutovať. Snáď vám atmosféru trochu priblíži Fendiho video. Potešujúca správa pre všetkých však zostáva, že nie je otázkou "Či", ale "Kedy" bude ďalší Sector Event. Neviem ako vy, ale ja tam určite nebudem chýbať.

Ďalšie fotky pre vás spravil:



Prístupov 9147
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Skutočný výzor pána Repča?
[ 30.7.2006] (príspevkov 23)
Sector Event - Xbox360 Gameshow
[ 28.5.2006] (príspevkov 38)
Beginning of my Moto-LIFE
[ 16.10.2005] (príspevkov 35)